Designia

 

Designia logo

Designia is een virtuele wereld waar drie design disciplines eigen landen (naties) vormen. Elke 'Nation' is toegankelijk via een eigen online portfolio.

Toen ik in 2007 startte als Freelance Designer, gebruikte ik mijn eigen naam als bedrijfsnaam. Het was de gemakkelijkste en snelste manier om te starten. Toen al snel daarna het aantal projecten groeide, kreeg ik het idee om de communicatie rondom mijn drie verschillende design disciplines illustratie, UX & UI Design en logo ontwerp, op te splitsen.

Focus

Drie verschillende online portfolio’s dus. Dit zou er voor kunnen zorgen dat ik me, naar klanten toe, volledig kan focussen op één specifieke klantbehoefte. Waarbij ik voor het gemak ervan uitging dat elke klant zich met maar één behoefte bij mij zou melden.

Virtuele wereld

Het creatieve concept was om een virtuele wereld te creëeren, Designia. Die wereld bevat drie naties; Illustration Nation, Identity Nation en Webdesign Nation. Zij werken vreedzaam samen om de klant het beste te helpen. De payoff was zo snel gevonden; ‘United Nations of Design’. 

Samengestelde vlag

Designia zou dus een verzameling van design disciplines worden. En die verzameling diende ook vertaald te worden naar een beeld, een logo. Die verzameling elementen is in het concept een verzameling landen. Het beeldmerk van een land is een vlag. Designia moest dus een samengestelde vlag worden. Een vlag zoals die van de Europese Unie of van de Verenigde Staten van Amerika. 

Kleur is een belangrijk design element. Om een verzameling design elementen onderling te onderscheiden, ligt daarom kleur als middel voor de hand. De samengestelde vlag van Designia zou een verzameling kleuren moeten worden. Veel vlaggen stapelen kleuren. Dus de vlag van Designia werd een stapeling van kleuren.

De vorm van de ‘d’ maakt, met een beetje fantasie, een mooie vlag. En door het beeldmerk rechts, i.p.v. het gebruikelijke links, uit te lijnen is het logo nog extra onderscheidend. 

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u een professioneel logo, huisstijl ontwerp of illustraties nodig voor een eigen project, klant of merk? Of heeft u vragen over dit specifieke project of mijn huidige beschikbaarheid als Freelance Logo Designer? Ik help graag!