Dustarmy

 

Logo ontwerp Dustarmy

Jos Bakker is eigenaar van een aantal succesvolle ondernemingen die allemaal één ding gemeen hebben; stofzuigers en accessoires. De webshop van één van de kleinere bedrijven, Stofzuigermarkt.nl, kreeg eerder een, door mij ontworpen, nieuwe huisstijl en UX re-design.

Omdat dat naar tevredenheid was verlopen, kreeg ik ook de vraag een huisstijl / merkidentiteit te ontwerpen voor een nieuwe webshop van Jos Bakker; Dustarmy.

Minder stoffig

Waar Stofzuigermarkt zich met de afzet van grotere aantallen stofzuiger-accessoires meer op de B2B-markt zou gaan richten, was Dustarmy ook bedoeld voor particulieren met kleinere volumes. Kernwaarden als 'minder stoffig' en 'jongere uitstraling' werden genoemd als onderdeel van de briefing. De naam 'Dustarmy' stond vast en was een erfenis van eerder pogingen het merk leven in te blazen.

Soldaat als stofzuiger

Met de naam 'Dustarmy' als basis, ontwierp ik een minimalistisch cartoon character van een militair in de vorm van een stofzuiger. Voor de typografie werd uiteindelijk een lettertype geselecteerd dat de meer technische, robuuste kant het leger weergeeft. Bewust is daarbij weggebleven van overdreven militaristische lettertypen. 

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u een professioneel logo, huisstijl ontwerp of illustraties nodig voor een eigen project, klant of merk? Of heeft u vragen over dit specifieke project of mijn huidige beschikbaarheid als Freelance Logo Designer? Ik help graag!