Hartstichting

 

Afbeelding 1 van 6 - Hartstichting / Dress Red Day Social Media inhakers - Borden met feiten 1

Afbeelding 2 van 6 - Hartstichting / Dress Red Day Social Media inhakers - Borden met feiten 2

Afbeelding 3 van 6 - Hartstichting / Dress Red Day Social Media inhakers - Inhaker Facebook post 'Boer zoekt vrouw'

Afbeelding 4 van 6 - Hartstichting / Dress Red Day Social Media inhakers - Inhaker Facebook post 'Verkiezingen'

Afbeelding 5 van 6 - Hartstichting / Dress Red Day Social Media - Facebook post 'Bedankt voor 50.000 likes'

Afbeelding 6 van 6 - Hartstichting / Dress Red Day Social Media Facebook Post 'Bedankt we gaan door na 29 september'

De Hartstichting wil dat meer mensen een hartstilstand overleven. Ze steken daarom veel geld in onderzoek en zetten zich in om jong en oud te leren reanimeren. Ook steunt de Hartstichting activiteiten die ervoor zorgen dat kinderen opgroeien in een gezonde omgeving.

Dress Red Day

Eén van de activiteiten die de Hartstichting elk jaar op 29 september organiseert, is 'Dress Red Day'. De Hartstichting roept die dag iedereen op iets roods te dragen om aandacht te vragen voor hart- en vaatziekten bij vrouwen.

Signalen dat er iets mis is met hart zijn bij vrouwen vaak minder duidelijk dan bij mannen. Ze worden daardoor sneller over het hoofd gezien of niet op tijd herkend. Hierdoor overlijden nog teveel vrouwen onverwacht. 

Social Media inhakers

Dress Red Day wordt gepromoot op TV en steeds meer via Social Media. Om belangrijke Facebook posts van een passende afbeelding te voorzien, werd ik als Visual Designer gevraagd afbeeldingen te ontwerpen. De merkstijl van de Hartstichting en van Dress Red Day waren leidend maar verder kregen we alle vrijheid.

Samen met een copywriter van de Hartstichting werden diverse concepten gecreëerd en vertaald naar visuele designs. Belangrijk ingrediënt in die Social Media 'inhakers' waren het nieuws en populaire actuele onderwerpen in de media.

Zo werden de Nederlandse verkiezingen en het enorme succes van het tv-programma 'Boer zoekt vrouw' gebruikt om vitaliteit van de Social Media posts te bereiken.

Gebruikte tools

  • Adobe Illustrator

  • Adobe Photoshop

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u professionele UX + UI Designs of illustraties nodig voor een eigen project, klant of merk? Of heeft u vragen over dit specifieke project of mijn huidige beschikbaarheid als freelance UX Designer? Ik help graag!