Lyla Coach Android App Conversational UI

 

Afb 1 van 3 - Conversational UI Design voor Lyla Coach - Een app die met behulp van een Virtual Coach jouw slaapproblemen aanpakt en oplossingen aandraagt - User Experience Design (UX) en User Interface Design (UI)

Afb 2 van 3 - Conversational UI Design voor Lyla Coach - Een app die met behulp van een Virtual Coach jouw slaapproblemen aanpakt en oplossingen aandraagt - User Experience Design (UX) en User Interface Design (UI)

Afb 3 van 3 - Conversational UI Design voor Lyla Coach - Een app die met behulp van een Virtual Coach jouw slaapproblemen aanpakt en oplossingen aandraagt - User Experience Design (UX) en User Interface Design (UI)

Slapen (en in slaap vallen) is voor veel mensen niet een vanzelfsprekend deel van elke dag. De Lyla Sleep Coach app biedt slaaptraining op basis van vijf jaar wetenschappelijk onderzoek naar slaapproblemen.

De basis van de app is een virtuele slaap-coach die op een zo natuurlijk mogelijke manier met gebruikers communiceert. Conversational UI Design was daarom een belangrijk onderdeel van het project.

Designia werd daarnaast benaderd om de User Experience (UX) en User Interface (UI) Design van de app te verbeteren.

Samen met de opdrachtgevers is gekeken naar een meer logische app-structuur, is de huisstijl naar een professioneler niveau getild en is kritisch gekeken naar grote verbeteringen in UX.

Noot
De getoonde schermen laten mijn designs zien. Niet de daadwerkelijke webpagina's online.

Gebruikte tools

  • Adobe Illustrator

  • Adobe Photoshop

  • Sketch

  • Invision

Conversational UI

De app is feitelijk een Virtual Coach die met behulp van een chatfunctie bekijkt waar het misgaat met slapen en in slaap komen. Op basis van de antwoorden van de gebruiker worden oplossingen voorgesteld en in een programma van 6 weken naar significante verbeteringen gezocht.

UX + UI en Visual Design

Ik lever op project- en oproepbasis UX & UI en Visual Design. Waarbij ik de gebruikservaring van hele user-flows, losse webpagina's en kleine en grote onderdelen gebruiksvriendelijker en visueel aantrekkelijker maak.

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u professionele UX + UI Designs of illustraties nodig voor een eigen project, klant of merk? Of heeft u vragen over dit specifieke project of mijn huidige beschikbaarheid als freelance UX Designer? Ik help graag!