O'Neill global webshop

 

Afbeelding 1 van 7 - O'Neill global webshop re-design - Homepage en algehele stijl variant 1

Afbeelding 2 van 7 - O'Neill global webshop re-design - Homepage en algehele stijl variant 2

Afbeelding 3 van 7 - O'Neill global webshop re-design - Homepage en algehele stijl variant 3

Afbeelding 4 van 7 - O'Neill global webshop re-design - Product Overview pagina

Afbeelding 5 van 7 - O'Neill global webshop re-design - Product Detail pagina

Afbeelding 6 van 7 - O'Neill global webshop re-design - Winkelwagen pagina

Afbeelding 7 van 7 - O'Neill global webshop re-design - Login scherm

Ik werd door Jerome Orlemans van Bizzmagic benaderd met de vraag wat ik voor O’Neill zou kunnen betekenen bij het verbeteren van de e-commerce-activiteiten van O’Neill. O'Neill is alom bekend als verkoper van surf-, ski- en snowboardkleding. 

Toen ik Jerome sprak, was er zojuist een re-design van de O’Neill webshop live gegaan en hij zag binnen de huidige webshop nog 'mogelijkheden voor verbetering van de customer journey'. Uiteindelijk is de hele webshop opnieuw door ons ontworpen.

Bizzmagic

BizzMagic levert praktijkgerichte (online) marketing expertise. Ervaren interim professionals met een trackrecord in marketing, CRM en sales. Bij verschillende gerenommeerde bedrijven zijn nieuwe strategieën en concepten met succes uitgevoerd.

Art direction

O'Neill heeft in het verleden dankbaar gebruik gemaakt van (extreme) sporters om indrukwekkende fotografie te verzamelen. Die fotografie kwam nauwelijks voor op de oude webshop. De nieuwe webshop werd veel visueler en minder technisch gemaakt.

Ook werd een responsive grid geïntroduceerd om de webpagina's beter op andere devices dan alleen desktops te tonen.

Customer Journey

Naast een visuele re-styling zijn ook de belangrijkste 'customer journeys' (Home > Product Overview > Product Detail > Checkout) onder handen genomen en is het Checkout proces vernieuwd en eigentijds gemaakt. 

Gebruikte tools

  • Adobe Illustrator

  • Adobe Photoshop

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u professionele UX + UI Designs of illustraties nodig voor een eigen project, klant of merk? Of heeft u vragen over dit specifieke project of mijn huidige beschikbaarheid als freelance UX Designer? Ik help graag!