V&A Advocaten

 

V&A Advocaten Verzekerings- en Aansprakelijkheidsrecht logo ontwerp

Uitgebalanceerde huisstijl met het ontwerp van alle bekende toepassingen voor advocaten in het Verzekerings- en Aansprakelijkheidsrecht.

Maurice Esseling nam in 2013 contact met me op. Ooit deden we samen een cursus parachutespringen maar daarna zijn we allebei onze eigen weg gegaan. Hij had goed nieuws. Hij had zijn baan bij het advocatenkantoor waar hij werkte, opgezegd. En was samen met een aantal andere advocaten een eigen praktijk begonnen, V&A Advocaten. Ze hadden een logo nodig. En een huisstijl. En drukwerk. En een website.

Droomklus

Dit was een droomklus zoals je die niet vaak tegenkomt; het ontwerp mogen starten met bijna niets behalve een naam en vervolgens afronden met een complete toegepaste huisstijl. 

Abstracte dienstverlening

In samenwerking met alle betrokken advocaten, adviseerde ik een logo dat zwaar leunde op typografie. Die keuze voorkwam het nemen van een creatief erg lastige route. Namelijk het proces waarbij we een beschrijvend, herkenbaar, opvallend en niet-cliché beeld bij de abstracte dienstverlening (Verzekerings- en Aansprakelijkheidsrecht) zouden moeten bedenken. 

Balans

De typografie met betrouwbare, zware schreven, gecombineerd met het zakelijke, beperkte kleurenpalet en veel aandacht voor functionele witruimte heeft gezorgd voor een rustige, weloverwogen en uitgebalanceerde visuele identiteit. 

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u een professioneel logo, huisstijl ontwerp of illustratie nodig voor een eigen project, klant of merk? Of heeft u vragen over dit specifieke project of mijn huidige beschikbaarheid als Freelance Logo Designer?

Ik help graag!