Youwe corporate website

 

Afbeelding 1 van 8 - Youwe Internet bureau - Corporate website re-design - Stijlvoorstel 1

Afbeelding 2 van 8 - Youwe Internet bureau - Corporate website re-design - Stijlvoorstel 2

Afbeelding 3 van 8 - Youwe Internet bureau - Corporate website re-design - Screenshot van de 'oude' website

Afbeelding 3 van 8 - Youwe Internet bureau - Corporate website re-design - Screenshot van de 'oude' website

Afbeelding 4 van 8 - Youwe Internet bureau - Corporate website re-design - Homepage inclusief mobiele website designs

Afbeelding 5 van 8 - Youwe Internet bureau - Corporate website re-design - Categorie Overzicht pagina inclusief mobiele website designs

Afbeelding 6 van 8 - Youwe Internet bureau - Corporate website re-design - Diensten pagina inclusief mobiele website designs

Afbeelding 7 van 8 - Youwe Internet bureau - Corporate website re-design - Nieuws / Blog Overzicht inclusief mobiele website designs

Afbeelding 8 van 8 - Youwe Internet bureau - Corporate website re-design - Vacature pagina inclusief mobiele website designs

Youwe is een full service internetbureau uit Rotterdam, Groningen, Amsterdam, Kiev (Rusland) en Londen (VK). Ze zijn specialisten op het gebied van Magento e-commerce. 

Sinds 2000 hebben ze mooie klanten mogen bedienen; Grolsch, Heidelberg, SNS Bank, 24Kitchen, Spinning Records, PPG en Postnl.

Design briefing

Rob Wiek (CEO) benaderde me met een simpele briefing; "Kun je een paar pagina's van onze corporate website Youwe.nl re-designen. En maak je niet druk om de content.".

Oplossingsrichting en Art Direction

Zoals bij veel bedrijven, leek het bij Youwe alsof bij het ontwerp van de online communicatie nauwelijks rekening werd gehouden met een goed onderbouwde huisstijl in een huisstijlgids die iets meer beschrijft dan kleuren en typografie. Kleuren en typografie uit het logo worden overgenomen in het website design en dat is het dan vaak. 

Op basis van niets meer dan de bestaande website, ontwierp ik twee versies.  

Versie 1 kreeg een traditionelere look&feel maar wel veel witruimte en uitgebalanceerde grafische elementen. Om een meer consistente stijl in de verschillende communicatie-uitingen te krijgen, stelde ik ook een wijziging in de gebruikte typografie voor. 

Versie 2 werd minder traditioneel in opzet en kleurgebruik. In deze designs is meer vrijheid ten opzichte van de Youwe huisstijl genomen.

Youwe koos ervoor om verder te gaan met Versie 1.    

'You + We' pay off / slogan copywriting
Youwe dien je op z'n Engels uit te spreken als 'Joe wie'. Omdat dat voor een Nederlands bedrijf nog wel eens voor verwarring kan zorgen, bedacht ik de pay off 'You + We' met de tagline 'We make a great team' vanwege de populaire verklaring dat een bureau niet vóór een klant werkt maar ermee samenwerkt als een team. 

Gebruikte tools

Alle webdesigns zijn gemaakt met de Mobile First strategie in gedachten, hoewel dat uiteraard meer een content reductie tot doel heeft.

  • Adobe Illustrator

  • Adobe Photoshop

  • Sketch

  • Invision 

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u professionele UX + UI Designs of illustraties nodig voor een eigen project, klant of merk? Of heeft u vragen over dit specifieke project of mijn huidige beschikbaarheid als freelance UX Designer? Ik help graag!